Penipu yang Keterlaluan Bodoh

Posted: 13 Agustus 2010 in Archive, Bisnis, Educations, Life Style
Tag:,

Salam para Blogger and Netter semua, kali ini saya akan membuat artikel tentang penipu. Kejahatan bukan hanya terjadi di dunia Nyata tetapi juga di dunia Maya atau sering di sebut Cyber Space. Salah satunya adalah Penipuan lewat email, ini adalah pengalaman saya mendapatkan email-email penipuan, salah satunya akan saya bahas di posting ini. Ini adalah email pertama yang di kirim ke saya.

Miss Daniela
Dari:
daniela
Kepada: daniela.4all@hotmail.fr

daniela4all@yahoo.com

Hello Dear, Can we open this commucation link here by contacting my email ( daniela4all@yahoo.com )am Daniela by name,searching for a foregin partner,for some thing serious;am contacting you after going through your profile on dating site, but for details,contact me as i mention above to you and more of my pictures will come your way, thanks untill i see your reply

Email di atas adalah email pertama dan perkenalan dari seseorang.
Saya membalasnya,tapi hanya main-main dan dia membalas dengan email kedua.

Dari:
Daniel <daniel4all@yahoo.com>
Kepada: Bejo

THANKS FOR YOUR MAIL, I AM REALLY HAPPY TO HEAR FROM YOU AND ALSO HAPPY THAT YOU ARE INTERESTED IN ME. ACTUALLY I NEVER KNOW HOW YOU WILL FEEL IF THIS IS TOO EALIER TO TELL YOU”BUT JUST BECAUSE OF THE CONDITION OF WHERE I’M IN DAKAR SENEGAL,AS A RESULT OF THE CIVIL WAR THAT WAS FOUGHT IN MY COUNTRY,FOR THAT REASON I AM FACING SO MANY DEFFICULTYS IN LIFE AS OF MY AGE,SO DEAR I HAVE TO LET YOU KNOW”IF YOU WILL ASSIST ME.HERE IS MORE ABOUT ME,I AM  DANIELA   FROM SIRRIA LEONE 23 YEARS  OLD WITH TEARS AND SORROW I EXPLAIN MY SELF IN A HUMBLE MANNER AFTER THE DEATH OF MY FATHER DR   EdWIN UDI MARTINES.  WHO WAS PERSONAL ADVICER TO THE FORMAL HEAD OF STATE  BECAUSE OF THE POLITICAL CRISIS IN MY COUNTRY WHICH TAKE A LOTS OF SOULS AND TENDER MANY HOME HOMELESS, WE NOW DESIDED TO RUN FROM  MY COUNTRY WITH MY MOTHER, BROTHER ZICO, AND I, BECAUSE LIFE IS MORE PRECCIOUS THAN ANYTHING,AND NOTHING WE USE TO REPARE LIFE  IF IS TAKING,ALL OF A SUDDEN MY BROTHER  WHERE KIILLD BY ROBBEALS AND MY MOTHER LATER DIED BECAUSE OF THE PAINS OF THE LOST ONES.

AFTER THE DEATH OF MY MOTHER, UNCLE OPA”MY FATHERS BROTHERS STARTED TO PERSECUIT ME OVER MY FATHERS PROPERTIES WHICH HE LATER SNATCHED FROM ME UNDER TREATING,

SO DEAR BY THE HELP OF A REVREND FATHER THE REVREND NUMBER IS ( 00-221 76-29-22-579– OR (+ 221…76-29-22-579)    I CAME TO DAKAR SENEGAL UNDER REFUGEE,INFACT THE MORE I EXPLAIN MY SELF AND SITUATION I SHEAR TEARS WHEN I REMEMBER THE PAST, I AM THE ONLY ONE REMAINING IN OUR FAMILY”NOW I AM IN A CRITICAL SITUATION,STAYING IN THE REFUGEE’S HOSTEEL HERE, IS LIKE ONE BEEN IN PRESON WITH ME,BUT I CAN’T  MISLIVE MY LIFE’BECAUSE OF CONDITION,OVER MY DIED BODY’BECAUSE THE WAY I WAS BROUGHT UP BY MY LATE PARENTS I AM PUTING ALL MY HEART TO YOU, I HOPE THAT GOD WILL USE YOU TO SAVE MY SOUL.

PLEASE DEAR LISTING TO THIS,I HAVE LATE FATHER’S STATEMENT OF ACCOUNT AND THE DEATH CERTIFICATE HERE WITH ME WHICHI WILL SEND TO YOU LETTER WHEN HE WAS ALIVE HE DEPOSITED SOME AMOUNT OF MONEY IN A LEADING BANK IN WHICH HE USE MY NAME AS THE NEXT OF KIN,THE AMOUNT IN QUESTION IS ($7.500.000 MILLION DOLLARS US,)

SO I WILL LIKE YOU TO HELP ME IN TRANSFERING OF THIS MONEYIN TO UR ACOUNT. AND FROM THERE YOU CAN SEND SOME MONEY FOR ME TO GET MY TRAVELLING DOCUMENTS AND AIR TICKET,TO COME OVER THERE AND MEET YOU.DEAR I KEPT THIS SECRET TO PEOPLE BECAUSE YOU KNOW IS MONEY ISSUE AS SOON AS PEOPLE HERE ABOUT IT NOW ALL EYES WILL BE ON IT PLS, THE ONLY ERSON THAT KNOWS ABOUT IT HERE IS THE REVREND BECAUSE HE IS LIKE A FATHER TO ME,

IN THE LIGHT OF THE ABOVE I WILL LIKE YOU TO KEEP IT TO YOUR SELF AND PLS DON’T LET IT TO BE OPON TO PEOPLE,FOR I AM AFRAID OF MY LIFE AND LOOSING THE MONEY IF PEOPLE GETS TO KNOW ABOUT IT,REMEMBER I GIVE THIS INFORMATION TO YOU WITH FAITH AND TRUST THAT YOU WILL BE OF HELP TO ME WITH THE HELP OF GOD,I LIKE HONEST AND UNDERSTANDING PEOPLE,TRUTHFUL AND A MAN OF VISION,

LIKE I SAID I HAVE ALOTS TO TELL YOU IN MY NEXT MAIL OK’ I WILL BE WAITING TO HEAR FROM YOU BOT ON PHONE AND EMAIL SOONEST,

HAVE A NICE DAY AND PLS THINK OF ME,NOTE THAT I CONTACTED YOU ATFER MUCH PRAYERS AND FASTING. SEE !!!! YOU!!.I  WILL SEND   YOU  MY  PICTURE  IN MY  NEXT  MAIL  OK
THANKS
I LOVE  YOU
YOURS  DANIEL

Di email ke dua dia memperkenalkan dirinya dan mengirim fotonya. Saya tidak terlalu mengerti bahasa Inggris tapi saya hanya tahu bahwa di bercerita tentang dirinya yang di tinggalkan ayahnya, ayahnya adalah orang kaya dan memiliki uang ($7.500.000 MILLION DOLLARS US,) di Bank. tetapi uang tersebut di kuasai oleh pamannya. Si cewek itu ingin mengirimnya kepada kita sehingga dia bisa mengambilnya kembali kepada kita dengan iming2 bagi hasil. biasanya 20-30 %.Dan saya membalas kembali emailnya hanya dengan “What I can do for you?” dengan keterbatasan bahasa.:-) diapun membalas.

Dari:
Daniela <daniela4all@yahoo.com>
Kepada: Bejo<bejo@yahoo.co.id>

Hello my beloved one
How are you doing over there today both your health,family and other things around you i Hope all is well with you,Darling it pleases me that you will assit me in transfering my late fathers money which he deposited for me in the bank.My dear i promise you that there will be no risk or task in transfering the money to your account .All you have to do is to contact the Bankwith there contact information as follows,ECO-BANK DU SENEGAL
Contact Person, Edwoll Jones .
The Transfer officer: MR Edoll Jones.
E-mail  ecobankseneggal@aol.fr
EMAIL;  eccobankdusenegal@24.com
E-mail, ecobankdusenegal@webmail.co.za
Tel: 00-221-77-70-74-370
0022 703-1933625
Fax 7-702-40310330254
All i want you to do now is to please make sure that you contact the bank either by e-mail, or telephone,this is the(Deposited Account Number A/C RES-115763163) the name on the account holder is Dr. Fredrick Martins.
Please contact the Bank, and tell them that you are contacting them unbelief of the fund of late  Dr FEDRICK MARTINS UDI  from  (sierra lone)  and you are representing me as my foreign partner as well as the next of kin to the fund, and ask them the possibility of transferring this fund to your position in your country,

Please do your best to make sure that you make contact with the bank, i will advice you to send mail for them to know our seriousness, whatever they reply, get back to me so that i will be knowing what is happening. My prayer is for God to grant me my pursuance and by the grace of God he will surely see us through..Thanks and God bless
Yours Lovely,
Daniela.

Saya di suruh menghubungi orang di atas yang bekerja di ECO-BANK DU SENEGAL. ECO-BANK DU SENEGAL adalah sebuah Bank, biasanya memiliki website dan Lihat emailnya, dia masih menggunakan layanan hosting, bukan menggunakan website resmi Bank.

Email ini tidak hanya saya terima 1 kali saja, tapi sudah puluhan kali dari akum email dan orang yang berbeda. email berbeda tapi ujung2nya sama. Pada ujungnya mereka akan meminta data Anda. email yang saya posting disini salah satu email yang belum selesai ngobrol dengan saya dan belum meminta data tapi suruh menghubungi pihak tertentu. Ada email yang sekali datang saya di minta data diri saya.
Saya hanya berbagi pengalaman kepada sahabat Blogger dan Netter agar tidak Tertipu dengan Tipuan semacam itu. jangan tergiur berapa hadiah yang akan mereka berikan kepada anda. JANGAN SEKALI-KALI MEMBERIKAN DATA DIRI ANDA KEPADA ORANG TIDAK DI KENAL. Hight Risk

KEJAHATAN BUKAN TERJADI KARENA ADA NIAT, TAPI JUGA ADA KORBANNYA,kalau gak ada korban gak ada yang Jahat.

Komentar
  1. seto mengatakan:

    bener…
    kejahatan bukan hanya terjadi karna ada niat,
    tapi karena ada penjahat !

  2. FiyaFiya mengatakan:

    Kunjungan subUH
    Saya tiap hari dikirimin email kayak gtu. Ta abaikan saja. Kalau ditanggapi semakin menjadi. Hehe

  3. cerita mengatakan:

    sama gan.gua juga sering dapet gituan

  4. denindodutacipta mengatakan:

    MANTAB INFOMASI dan PENGALAMAN TRIM’s DAH MAU BERBAGI…

  5. Om Kicau mengatakan:

    Hehehe, iya juragan semua. Sekarang bukan hanya dengan email, tetapi juga via SMS. Artinya, penipuan seperti itu juga dilakukan orang dalam negeri.
    Waspada…waspada….

  6. intan mengatakan:

    yang penting, kita jng bego mas. yakan-yakan!!😀

  7. jhepe mengatakan:

    pernah juga sih dapet email begitu2… cuman karena bahasa inggris jadi aku delete cuekin aja huhahahaha…. ternyata begitu tooh.. btw.. cara nampilin css2 gitu gimana si?? huahaha aku bingung pake worsdpress.. salam kenal yuan

  8. JUN mengatakan:

    eh, saia juga sering banget dapet ini, tapi coz masuk spam, jadi gag pernah saia balas😉

  9. Planet Reath mengatakan:

    di submit ke lintasberita.com aja kang, biar lebih banyak yg baca🙂

  10. Red mengatakan:

    Semua imel yg kek gitu otomatis masuk spam folder di yahoomail gw. Ini artinya si pengirim nyepam kemana mana.

  11. fety mengatakan:

    kreatif juga dengan membalas imel kayak gitu🙂
    biasanya klo udah dapat imel dari orang yang tidak dikenal langsung dihapus dan masuk kotak sampah tanpa dibaca.

  12. agungfirmansyah mengatakan:

    Wah, saya udah ribuan kali (lebai) dapet beginian. Ada yang bilang dari burkina faso atau apa lah.

    Haha…, tapi ceritanya selalu mirip2.

  13. betea2005 mengatakan:

    Wah kalo percaya bahaya tuh,tapi kalo saya mah langsung deh saya delete🙂

  14. Sayyid mengatakan:

    Alhamdulillah… sy belum pernah dpt e-mail kayak gitu🙂

  15. rizki mengatakan:

    thanks ya udah berbagi pengalaman, salam kenal ya YUAN

  16. Pingin Download aneka software dan ebook gratis…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s